Çilek mevsiminde hiç çilekli bir tatlı ya da muhallebi yapılmadan geçilir mi? Tabi ki de geçilmez. O zaman ne duruyorsunuz, hemen kendinizi mutfağa atıp bu tarifi deneyin. Çünkü çilekli muhallebi tarifi yapımı çok basit, ancak lezzeti çok yerinde tamda size göre bir muhallebi tarifidir...
Malzemeler:
Çilek püreli sosu için:
- Yaklaşık 500 gram çilek
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- Yarım su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker,
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı:
- Önce derin bir tencereye sütü boşaltın.
- Sonra üzerine yumurta ve şekeri ekleyip iyice çırpın.
- Daha sonra nişasta ve unu ekleyip ocağın üzerine koyup, koyulaşana kadar pişirin.
- Son olarak vanilyayı ekleyip ocaktan alın.
- Ocaktan aldıktan sonra yarım paket margarini de ekleyip bir mikser yardımı ile iyice pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Sonra bir rondoda tüm çilekleri tertemiz yıkayıp, ayıkladıktan sonra iyice püre kıvamına gelene kadar çekin.
- Daha sonra geniş bir kaba çilek püresini koyup onun üstüne nişasta ve şekeri de ekleyip ocağın altını açıp. Karıştırarak bir beş dakika pişirin.
- Sonra ocaktan alıp hemen bir kase yada kupun en altına çilek püreli sostan koyun. Onun üzerine de muhallebi ekleyip ilk sıcaklığı geçene kadar tezgahta bekletin. Sonrada buzdolabına kaldırıp soğutun.
- Servis yaparken en üstü çilek ile süsleyebilirsiniz. Ya da çikolata sosu ile de süsleyebilirsiniz. Çünkü çilekli muhallebiye çikolata sosu da çok yakışıyor.
Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...
Çok lezzetli gözüküyor bende denerim,yeni keşfettim sizi bundan sonra takipçinizim benım sayfama da beklerım henüz yenıyım :) http://bukombinsenin.blogspot.com.tr/
YanıtlaSil