
Mandalına kabuklarının hepsi olmasa da bir kısmını değerlendirmemiz mümkün arkadaşlar!.
Çünkü mandalina kabukları kalp damar rahatsızlıkları için çok faydalıymış. Bir çok da vitamin ve mineral içeriyor. Ben şahsen mandalına kabuklarını yemeye bayılırım :P o yüzden atmaya pek kıyamıyorum.
Ben kabukları şekerle çekip kavanoza koyuyorum. Keklerde, kurabiyeler de kullanıyorum. Ayrı bir tat ve nefis bir kokusu oluyor kesinlikle tavsiyemdir.
Fırsat bulursam birde mandalina kabuğu reçeli yapacağım. Portakal kabuğu reçelini denemiştim çok güzel olmuştu o yüzden birde mandalina kabuğu reçeli denemek istiyorum.bakalım nasıl olacak :)
mandalina sosunu tarifi:
Dört iri ve kalın kabuklu mandalinanın kabuklarını ve 6 yemek kaşığı şekeri robottan iyice çektim. Bir kavanoza koyup ağzını kapattım.Bu sosu ağız kokusu içinde kullanabilirsiniz. Bir çay kaşığı yediğiniz takdirde ağızda nefis bir koku bırakıyor.
Bu arada arkadaşlar eğer ki sizde deneyecek-seniz mandalına kabuklarını sos yapmadan önce sirkeli suda on dakika bekletip sonra yıkayın. Bu şekilde kullanırsanız daha sağlıklı olur.
Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin...
0 yorum: