Hafta sonu kahvaltılarında ailenize sıcacık ve lezzetli bir su böreği yapıp İkram etmeye ne dersiniz. Yok, yok üşenmenize gerek yok... Bu su böreği öyle meşakkatli ve zaman alan su böreklerinden değil. Bu su böreği çok basit, hemen yapıp ikram edebileceğiniz tarzda kolay. Ama en az gerçek su böreği kadar lezzetli bir su böreği...
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 1 paket margarin yada tere yağı
- Yeteri kadar peynir
- Maydanoz
- Soğuk su
- Çok az sıvı yağ
- 1 adet yumurta
Hazırlanışı:
- Önce iç malzemesini için maydanozları küçük küçük kesip peynir ile birlikte karıştırın.
- Daha sonra margarin veyahut tere yağını eritip ılıyınca içine yumurtayı kırıp iyice karıştırın.
- Sonra bir yufkayı alıp, temiz bir tezgahın üzerine serip. Bir fırça yardımı ile yumurtalı yağ karışımını yufkanın her tarafına gelecek şekilde sürün.
- Sonra yufkayı bir bıçak yardımı ile ortadan ikiye bölün.
- Ortadan ikiye böldüğünüz yufkanın bir parçasını alıp bir peynirli harçtan koyun. Sonrada onları kesik uçlarından başlayıp rulo yaparak sarın.
- Diğer taraftan çok az sıvı yağ ile altını yağladığın tavayı ortadan başlayıp yuvarlak yaparak dolayın.
- Diğer yufkalara da aynı işlemi yapıp, sıra ile rulo yapıp daha sonra tavanın ortasından dışa doğru sarın.
- Tüm yufkaya aynı işlemi yaptıktan sonra tavaya doladığını yufkaların üzerine hafif geçecek kadar soğuk su koyup 5 dakika bekletin.
- Sonra üste elinizi koyup tavada ki fazla suyun hepsini geri dökün.
- Sonra üzerine de aynen alta yaptığınız gibi çok az sıvı yağ gezdirip kapağını kapatın.
- Önce orta ateşte altını kızartın, Sonrada kısık ateşte yavaş yavaş pişirin.
- Sonra bir tabak yada kapak ile ters çevirip üst bölümünü de aynen önce orta ateşte kızartın. Sonra kısık ateşte pişirin.
Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...
0 yorum: