4 Aralık 2015 Cuma

Patatesli Kek Tarifi

Hayırlı Cumalar sevgili okurlar!...
Haftanın son gününde sizlere hafta sonu kahvaltılarınız da yada 5 çaylarınızın yanında çok güzel giden bir tarif vereceğim. Bu seferki kek öyle bildiğiniz tarzda bir kek değil. Bu kek olmaya çalışırken vazgeçip börek olmak istemiş gibi bir şey :D

Patatesli Kek Tarifi

Ama ne börek olabilmiş; nede kek. İkisi ortası lezzetli bir şey olmuş. Evet evet lezzetli üstelik öyle böyle değil bayağı lezzetli ve doyurucu bir tarif. Bu tarife çocuklar bayılıyor... Benden söylemesi ;)

Patatesli kek malzemeleri:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 4 tane orta boy patates
  • 2 tane soğan
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • İsteğe göre pul biber
  • Aldığı kadar un
  • Üstüne serpmek için çörek otu

Patatesli kek nasıl yapılır?


İlk olarak yumurta, yoğurt ve sıvı yağı bir kabın içinde iyice karıştırın. Daha sonra ise soğan ve patatesleri küp küp doğrayıp, karışımın içine ekleyin.

Sonrada unu eleyerek normal kek kıvamında bir karışım elde edene kadar ilave edin. O kıvamı yakalamak içinde yaklaşık. 5 su bardağı kadar un gerekli oluyor. Sonrada kabartma tozu, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyin.

Patatesli Kek Tarifi

Sonrada ister fırın tepsisine, isterseniz de bor-camı önce tabanını yağlayıp, sonrada karışımı dökün. Sonrada üstüne çörek otu serpiştirin. En son olarak ise; 170 dereceli bir fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Burada önemli olan fırın ayarını yükseltip, biranda pişirmek yerine kısık ayarda yavaş yavaş pişsin. Böylece içindeki çiğ patates ve soğanlar da pişmiş olacak...

Sonrada sevdikleriniz ile afiyetle yiyin...

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...

Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

2 yorum: